# Implementing an Information Security Management System ISO/IEC 27001:2022

### Agenda

### Day 1

TIME	TIMING	ТОРІС
8.00 am	15 mins	Course Introduction
8.15 am	30 mins	Refresh of ISO/IEC 27001 and Clauses 4-10
8.45 am	30 mins	ISMS Program Initiation - Planning an implementation
9.15 am	15 mins	Activity 1: Planning
9.30 am	15 mins	Morning Break
9.45 am	30 mins	The ISMS Scope and Security Objectives
10.15 am	30 mins	Activity 2: ISMS Scope
10.45 am	30 mins	Leadership and Governance
11.15 pm	45 mins	Lunch Break
12.00 pm	30 mins	ISMS Governance
12.30 pm	30 mins	Identifying Critical Information Assets
1.00 pm	15 mins	Activity 3: Identifying and Valuing Assets
1.15 pm	30 mins	Risk Assessment
1.45 pm	15 mins	Afternoon Break
2.00 pm	30 mins	Risk Assessment (continued)
2.30 pm	45 mins	Managing Risks – Control Selection Including the Use of ISO/IEC 27002
3.15 pm	30 mins	Activity 4: Risk Assessment
3.45 pm	15 mins	Summary of Day 1 and Questions
4.00 pm		End of Day 1

# Implementing an Information Security Management System ISO/IEC 27001:2022

#### Day 2

TIME	TIMING	ТОРІС
8.00 am	30 mins	Questions from Day 1
8.30 am	30 mins	The Use of a Risk Register
9.00 am	30 mins	Constructing the Statement of Applicability
9.30 am	15 mins	Morning Break
9.45 am	15 mins	Activity 5: Construct a Statement of Applicability
10.00 am	30 mins	Competency and Resources
10.30 am	30 mins	Training and Communications
11:00 pm	15 mins	Activity 6: Construct a Training and Communications Plan
11.15 pm	45 mins	Lunch Break
12.00 pm	30 mins	Operationalizing an ISMS
12.30 pm	15 mins	Activity 7: Constructing a Security Calendar
12.45 pm	30 mins	ISMS Documentation and its Control
1.15 pm	30 mins	Identifying Metrics and Measures
1.45 pm	15 mins	Afternoon Break
2.00 pm	30 mins	Activity 8: Construct Key Measures and Metrics
2.30 pm	30 mins	Internal Audit and Management Review
3.00 pm	30 mins	Corrective Action and Continuous Improvement
3.30 pm	30 mins	Summary of Course and Questions
4.00 pm		End of Course