

# ISO/IEC 42001:2023 Artificial Intelligence Management System Lead Auditor (5 day) AGENDA

#### Day 1

TIME	TIMING
8:00 am	30 mins
8:30 am	30 mins
9:00 am	40 mins
9:40 am	20 mins
10:00 am	20 mins
10:20 am	20 mins
10:40 am	60 mins
11:40 am	20 mins
12:00 pm	45 mins
12:45 pm	120 mins
2:45 pm	15 mins
3:00 pm	85 mins
4:25 pm	35 mins
5:00 pm	15 mins
	8:00 am 8:30 am 9:00 am 9:40 am 10:00 am 10:20 am 10:40 am 11:40 am 12:00 pm 12:45 pm 3:00 pm 4:25 pm

#### Day 2

TOPIC	TIME	TIMING
Review of Day 1 and the Evening Study	8:00 am	100 mins
Break	9:40 am	20 mins
AIMS and Legal Compliance	10:00 am	60 mins
Accreditation, certification and types of audits	11:00 am	60 mins
Lunch	12:00 am	60 mins
Audit Process and Planning	1:00 pm	80 mins
Checklists	2:20 pm	140 mins
Instructions for the evening Study	4:40 pm	20 mins



### Day 3

TOPIC	TIME	TIMING
Review of Day 2 and the Evening Study	8:00 am	120 mins
Break	10:00 am	20 mins
Opening Meeting	10:20 am	80 mins
Audit Techniques	11:40 am	50 mins
Lunch	12:30 pm	45 mins
Raising NCRs	1:15 pm	45 mins
Break	3:00 pm	20 mins
Case Study 1 and Case Study 2 – Define the AI system and Identify potential risks	3:20 pm	100 mins
Instructions for the evening Study	5:00 pm	15 mins

### Day 4

TOPIC	TIME	TIMING
Review of Day 3 and the Evening Study	8:00 am	120 mins
Break	10:00 am	20 mins
Case Study 2: Identify potential risks (continued)	10:20 am	60 mins
Audit Reporting and Follow Up	11:20 am	40 mins
Lunch	12:00 pm	60 mins
Closing Meeting	1:40 pm	20 mins
Case Study 3: Assess the Likelihood and Impact of Risks (Al System Impact Assessment)	2:00 pm	180 mins
Instructions for the Evening Study	5:00 pm	40 mins

## Day 5

TOPIC	TIME	TIMING
Review of Day 4 and the Evening Study	8:00 am	120 mins
Break	10:00 am	20 mins
Case Study 4: Develop Mitigation Strategies in a Risk Treatment Plan	10:20 am	160 mins
Lunch	1:00 pm	60 mins
Exam	2:00 pm	120 mins
Feed Back Session	4:00 pm	60 mins